Är du ute efter det lyxiga eller det lyxigaste

Är du ute efter det lyxiga eller det lyxigaste lyxiga när du köper klockor och smycken? Om du är ute efter det mest lyxiga som över huvud taget finns så kommer här ett par tips. Schweiz är ju de lyxiga klockornas förlovade hemland. Och landets stolthet är klocktillverkaren Vacheron Constantin. Denna tillverkare gör några av de mest exklusiva och fantastiska klockor som pengar kan köpa. Modellen Tour de L’lle består av 834 delar, och i övrigt noggrant konstruerad utan diamanter och ädelstenar som annars brukar driva upp priset på en lyxig klocka. Detta ur kostar sina runda 10,1 miljoner kronor enbart baserad på gedigen lyxkvalité. Det är klockan som kostar sina pengar, och inte vad man satt på den. Det är respektingivande så det förslår.
Men du kan enligt samma princip sätt sprätt på ännu mer pengar om du vänder dig till Patek Philippe. Deras klocka Platinum World Time har heller inga utsvävningar i form av ädelstenar eller annat. Tvärtom ser den ut som något som tillverkats på 1950-talet och som du hittat i en second hand butik. Men så är det givetvis inte. Denna klocka hittar du bara i de mest exklusiva sammanhang och är – som namnet antyder – tillverkat i platina.
Priset går loss på 28,4 miljoner kronor.
Men kanske är detta inte riktigt den prisklass du hade tänkt dig. Du vill ha lyx, men inte riktigt så mycket lyx. Faktum är att du kan få ganska mycket lyx för en relativt billig peng på smycke.eu. Ta en titt.