Bilförsäkring för din veteranbil

En del människor har veteranbilar som hobby. De underhåller sin bil noga och använder den ibland för att ta en biltur. Men även en veteranbil som körs lugnt och försiktigt kan råka ut för
skador på vägen eller till och med när den står parkerad i garaget. Lyckligtvis finns det speciella bilförsäkringar för veteranbilar.

Det finns många frågor att besvara innan du väljer veteranbilsförsäkring. Saker som täckning, garagekrav, begränsningar och vad som händer när veteranbilen inte körs.

Skillnaden mellan en veteranbilsförsäkring och en vanlig bilförsäkring är det värde som försäkringsbolaget betalar om bilen blir stulen. En veteranbilsförsäkring bygger på “det överenskomna värdet” mellan bilägare och försäkringsbolag. För vanliga bilförsäkringar gäller att försäkringsbolaget betalar bilens marknadsvärde.

Om en veteranbil lämnas utan uppsikt, kommer försäkringsbolaget ändå att betala så länge ägaren följt garage- och andra krav. Garagekravet innebär vanligen att bilen förvaras i ett låst garage när bilen inte används.

För mer information om bilförsäkringar och hur du kan få bättre pris på din försäkring besök http://www.bilforsakrarna.se. Här kan du även läsa mer om vad som krävs när du har en veteranbil, eller annan bil med mer speciella förutsättningar. Du kan givetvis även läsa om vanliga försäkringar här.