Du som har börjat leta barnvagn har säkerligen

Du som har börjat leta barnvagn har säkerligen noterat att det finns en hel del att välja mellan. Det är mycket att ta med i beräkningen och inte helt lätt att veta vad man ska satsa på. Nu kan du få hjälp att hitta det alternativ som passar dig och din familj bäst. På den kostnadsfria konsumentsajten www.barnvagnar.info har vi samlat allt du behöver veta om barnvagnar: tester, produktbeskrivningar och prisjämförelser mellan ledande återförsäljare.

Grundläggande är förstås att en barnvagn ska vara bekväm för barnet att ligga och/eller sitta i. Dessutom ska den vara säker och hållbar (du vill ju kunna använda den igen om familjen får ytterligare tillökningar). En barnvagn ska också vara lätt att göra ren. Helst av allt ska vagnen ha löstagbara delar som du kan tvätta i maskin. Det brukar behövas, med tanke på det svenska vädret som ju bjuder på en hel del  regn och snöblask.

För dig som är ute mycket i skog och mark är det kanske extra viktigt att vagnen är lätt att göra ren. Vidare bör vagnen vara konstruerad i vätskeavstötande material. På så sätt slipper du mögelskador, som både är otrevliga och en hälsofara. Skulle du köpa en vagn som saknar överdrag och regnskydd finns det alla anledning att införskaffa dessa tillbehör separat.

Barnvagnar är en investering (och inte sällan en ganska dyr sådan). Välj därför en konstruktion som håller. Lackerade underreden, till exempel, är betydligt känsligare än förkromade modeller och de som konstruerats i aluminium. Olja regelbundet underrede och hjul. På www.barnvagnar.info hittar du mer tips om hur förlänger livslängden på din barnvagn.