För den som är sugen på att spela bingo finns det ett antal intressanta spelbolag på näte

För den som är sugen på att spela bingo finns det ett antal intressanta spelbolag på nätet, exempelvis Svenska Spel, Miss Bingo, Mariabingo, Caliberbingo, Amigo Bingo och Unibet Bingo. Bingo är idag ett spel för alla åldrar och ett bra sätt att mötas på nätet. De flesta sajterna har ett flertal chattrum för att spelarna lätt ska kunna kommunicera, prata taktik och utbyta erfarenheter. På informationssajten www.bingogubben.se hittar du en mängd bra tips och råd. Vi arbetar endast med säkra och licensierade sajter.

En vanlig bingobricka består av 25 rutor, uppdelade på fem kolumner och fem rader. Kolumnerna är märkta ”B”, ”I”, ”N”, ”G”, ”O”. Kolumnen under ”B” har nummer från 1 till 15, kolumnen under ”I” från 16 till 30 och så vidare. Utroparen drar nummer tills någon lyckas forma order bingo, vågrätt, lodrätt eller på diagonalen. En fördel med nätbingo är att programmet håller reda på om du får bingo. Det är således ingen risk att du går miste om några vinstpengar.

När du vinner betalas pengarna vanligtvis till det spelkonto som har registrerats. Om du använder dig av Neteller eller någon annan så kallad e-plånbok sätts pengarna in där. Om du har frågor kring bingospel och skatteregler ska du kontakta Skatteverkets informationstjänst. I skrivande stund är bingospel befriade från skatt i de fall spelbolagets huvudsakliga verksamhet ligger inom EU/EES-zonen.

Bingo finns idag en mängd olika varianter. Pröva dig fram och se vilken du gillar bäst. Börja med de enkla varianterna och vänta med de avancerade spelen tills du skaffat dig mer erfarenhet. Läs mer om nätbingo på www.bingogubben.se.