From Sweden with love

För den lite äldre generationen är Björn Borg helt och hållet en tennislegend. Men för de lite yngre är namnet i första hand förknippat med sportkläder.
Björn Borg AB (tidigare kallat World Brand Management (WBM)) utvecklar och driver klädmärket “Björn Borg”. WBM har sedan 1997 en exklusiv varumärkeslicens för namnet Björn Borg, som ger dem rätten att tillverka och marknadsföra och sälja Björn Borg-produkter i alla länder. De köpte fulla rättigheter till varumärket i slutet av 2006. De viktigaste produkterna är i kategorin underkläder, skor, väskor, glasögon och parfym.
Men givetvis är Björn Borg i första hand människan och en gång världsettan i Tennis.
Mellan 1974 och 1981 vann han 11 Grand Slam-titlar. Han vann fem Wimbledon singeltitlar och sex franska öppna titlar. Han anses av många vara en av de största tennisspelarna genom tiderna.
Under sin relativt korta proffskarriär vann Borg 41% av Grand Slam-turneringarna han deltog i (11 av 27) och 89,81% (141-16) i Grand Slam-matcher han spelade. Han är en av fyra att ha vunnit både Wimbledon och Franska öppna samma år och den enda spelaren att göra det under tre år i följd.
Om du blev nyfiken på märket Björn Borg så ska du veta att de även tillverkar väskor – både för sportsammanhang och andra sorters väskor. Du kan köpa väskor från Björn Borg om du går in på www.vaskmodeller.se. Här hittar du även väskor från många andra märken och tillverkare. Det bästa av allt med vaskmodeller.se är att priserna är mycket bra.