Kontaktlinser har ett par funktioner.

Kontaktlinser har ett par funktioner. Dels är de en smidig ersättning för glasögon (i flera sammanhang – exempelvis under sportutövande och på stranden – kan glasögon lätt kännas lite klumpiga), dels används de av kosmetiska skäl (med en tonad lins kan du snabbt ”byta färg” på dina ögon). Endast legitimerade optiker kan tillpassa kontaktlinser, kan du kan köpa dem utan recept. Följden har blivit att allt fler handlar sina linser på nätet. Det är både billigare och enklare. Du får dem hemskickade till ett lägre pris än vad det skulle kosta att köpa dem hos din lokala optiker. Var hittar man då linser på nätet? Allra enklast är om du går via GlasögonOnline. Vår hemsida hittar du på glasogononline.se. Välkommen in till oss!

Kontaktlinsen känns kanske som en relativt ny företeelse, men den har faktiskt en ganska lång historia. Så tidigt som 1887 framställde den tyske läkaren Adolf Fick den första kända kontaktlinsen. Hans innovation fick dock aldrig någon större spridning. Kanske är det inte så konstigt. Linsen var tillverkad i solitt glas och tyngden gjorde att samtida användare tyckte att den var irriterande att ha inne under längre tid. Det var först under tidigt 1940-tal som linser började produceras i större skala. Istället för glas använde man sig av plexiglas. Denna modell täckte hela ögat. På grund av det höga priset var det endast de mer välbeställda som hade råd.

Det stora genombrottet kom under 1950-talet med introduktionen av mjuka linser. I USA, Storbritannien och Tyskland säljs visserligen fortfarande hårda linser i stort antal, men i Sverige är det framför allt mjuka som finns på marknaden. För allt om kontaktlinser, besök www.glasogononline.se.