Solmogna tomater – ett steg från din lägenhet

Låter det som ett utopiskt påstående? Att kunna ta ett steg från lägenheten så är man plötsligt någonstans där man kan gå runt och plocka solmogna tomater direkt från buskarna?
Och du kanske inte ens har balkong – så det närmsta natur du kommer är den lilla parken nere närbutiken, och de skulle bli förbannade om du började odla tomater där.
Men detta är långt ifrån en utopi, trots de allra värsta begränsningar.
En balkong stockholm kan du bygga dig utan större problem. Åtminstone om du bor i bostadsrätt i Stockholmstrakten. Då är det bara att kontakta www.fasteb.se. De kan sedan hjälpa dig att få tillstånd av bostadsrättsföreningen och byggnadsnämnen samt att få upplagt ett lån.
Sedan är resten ännu lättare.
Kanske tänker du att du inte har några erfarenheter i att odla – men gärna skulle vilja ha dessa tomater, eller andra växter på din balkong. Det är heller inget problem. Tomatplantor finns att köpa färdiga, redan redo att börja skjuta i höjden. Sedan finns det detaljerade råd om vilken sorts krukor du bör använda, vilken sorts jord och gödning – samt hur du förvarar dem när det blir frost. Följer du bara dessa råd för odling på din balkong så ska du snart se att du har dina solmogna tomater på ett steg avstånd från din balkong.
Men glöm inte bort att först kontakta www.fasteb.se, söka tillstånd och ordna finansiering – annars blir det där steget bara ett steg rakt ut i tomma luften.