Städmyter gällande mattor på kontoret

Städmyter gällande mattor kontoret
En matta behöver bara rengöras när den ser smutsig ut … detta är vad många tror. Det bör noteras att mattor är gjorda av textiler precis som lakan. De mottar dagligen smuts från ämnen så som damm, fett, pollen, jord, spillda drycker m.m. Väntar du på att de ska se smutsiga ut innan du rengör dem så kommer mycket smuts att ha ackumulerats. Därför bör mattorna rengöras regelbundet och man bör inte vänta till att de ser smutsiga ut.

Blekningsmedel är bra fläckborttagningsmedel för mattor. Många människor tror att blekning tar bort alla fläckar på en matta. Dock bör det noteras att en blekning faktiskt kan ta bort fläckar, men att den kommer också att bleka alla färger på en matta. Vissa mattmaterial såsom ull kan även upplösas under en pågående blekning. Detta förstör mattan och du kommer att sluta med att behöva köpa en ny. Därför bör bleking undvikas när det gäller vissa mattor.
Varje metod för matttvättning är bra på sitt sätt
Vissa människor tror att så länge en matta rengörs så kommer den att bli ren. Men sanningen är att vissa städmetoder är överlägsna andra. Till exempel, är städning med maskin överlägsen en schamponering. Allt som allt är det nödvändigt att se till att du har anlitat kompetent och professionell städpersonal för att få dina mattor ordentligt rengjorda.

Att hitta en bra städfirma kan vara ett projekt i sig. För att få den bäst firman till det bästa priset vill du gärna kunna jämföra deras utbud, kvalité och priser. För det behöver du lägga ner ganska mycket tid på att begära in offerter och kolla upp referenser. Men du kan spara mycket tid genom att använda en jämförelsetjänst. Om du går in på www.kontorsstädning.org så kan du spara massor av tid – och pengar – till ditt företag. Mer info här:  http://www.xn--kontorsstdning-eib.org/kontorsstadning-stockholm/