Tester av surfplattor

Det gränssnitt som fortfarande finns i vanliga persondatorer utvecklades i mångt och mycket redan under sent 1960-tal och tidigt 1970-tal. Ett flertal av program som är vanligt förekommande i undervisning såväl som arbetsliv började utvecklas långt innan internet fick sitt stora genomslag. Nu stundar en spännande utveckling. Surfplattans snabba genomslag har i viktiga avseenden ändrat hur vi använder oss av data och tjänster i vår vardag. Framstegen sker i rasande takt och det är inte alltid helt lätt att följa med. Nu finns det hjälp att tillgå.   bäst i test på www.surfplattor.info hittar du allt du behöver veta om surfplattor. Med vår hjälp hittar du den modell som passar dig bäst.

Operativsystemet är surfplattans nav. Kommandon, menyer, utseende med mera skiljer sig från plattform till plattform. Vilka appar du kan köra avgörs också av operativsystemet. Vissa är kompatibla med ett flertal operativsystem, andra är speciellt framtagna för att köras på exempelvis Apples iOS eller Googles plattform Android. Om du är intresserade av specifika appar är det därför viktigt att du väljer en surfplatta som klarar av att exekvera dessa.

För den som vill kunna ladda ner mycket data (filmer, musik, bilder med mera) är det vettigt att prioritera en surfplatta med mycket minnesutrymme. Kontrollera även att modellen har snabba USB-utgångar så att du kan använda dig av externa minnen. En del surfplattor har dessutom plats för MicroSD-kort, med lagringskapacitet på mellan 1 och 32 GB. Besök oss idag på www.surfplattor.info. Här kan du läsa mer om olika modellers minneskapacitet.