Tillbaka till tiden

Om ni levde på 80-talet så har ni helt enkelt inte missat Tillbaka till framtiden filmerna. Dessa omåttligt populära filmer om den 17-årige Marty McFly (Michael J. Fox) och uppfinnaren Dr. Emmett Brown (Christopher Lloyd) som reser tillbaks i hans tidsmaskin som han byggt av en DeLorean DMC-12.
Marty hamnar i 1955 och träffar sina föräldrar som då är i hans ålder. Problem uppstår när hans mamma blir kär i honom och de händelser som sedermera ska leda till hans födelse är på väg att inte ske. I samtliga tre filmer är det hotet om förödande tidsparadoxer som är drivkraften. En händelse – om kan förändra tidens gång och i förlängningen omstörta universum – måste korrigeras så den blir som det var tänkt att bli. På vägen händer det givetvis också en massa fånigheter, roligheter, action och specialeffekter. Men tanken om tidsresor är något som alltid fascinerat människan. Att resa framåt i tiden och se hur det är då. Eller bakåt i tiden och se om historieböckerna talar sanning. De flesta har någon berömd historisk person som de hade velat träffa i verkligheten och tala med. Andra skulle velat förändra historien vid någon punkt. Sett till att Hitler inte kom till makten till exempel, eller hindra att John Lennon blev skjuten.
Men den enda tidsmaskin vi nog kommer att få uppleva är den som vi har på handleden och kan köpas för bra pris från många olika märken om du besöka http://www.klockmodeller.se
Det är nog tryggast så faktiskt.