Underhåll av målade trappor

Att upprätthålla ett elegant utseende och ett bra värde på ditt hem kräver underhåll – speciellt när det gäller ytor av trä, vinyl och kakel. Då och då kan färgen blekna eller golvet förlora den lyster det hade tidigare, och som ett resultat måste huset lackeras eller målas av en professionell. För sparsamma själar bör underhåll vara viktigt, för att undvika reparationslackering och omlackering. Här nedan följer några tips för din målade trappa.
Rengöring av en målad trappa är inte en daglig företeelse, men den rekommenderade frekvensen är städning två gånger i veckan. Damma först trappan med hjälp av en mopp och applicera sedan gärna ett medel mot damm. Skräp kan tas bort med en mjuk och bred vinklad borste. Börja alltid rengöringen på det översta trappsteget.
För att inte skada färgen, kan du torka av med en mjuk trasa eller mikrofiberduk. Doppa den i varmt vatten med en tvålösning baserad på vegetabilisk olja. Detta rekommenderas för rengöring av träytor och kan också ta bort märken som borsten eller moppen inte lyckas med. Om allt annat misslyckas, kan ommålning av trappan vara ett alternativ. Tänk på att inte lämna trappan våt och hal, eftersom det kan vara en fara för dig själv och människorna omkring dig. Fukt på trappan kan också ändra kvaliteten på både färg och trä.¨
Du vill kanske veta var du kan läsa mer om trappstädning? Ett tips för den intresserade är att gå in på www.trappstädning.biz. Sidan är full av artiklar och fakta som kan vara till hjälp.

http://www.trappstädning.biz/trappst%c3%a4dning-priser/

http://www.trappstädning.biz/trappst%c3%a4dning-uppsala/